Cornerstone & Cornerteateret

Cornerstone jobber for å fremme kunnskap og interesse for de mange ulike formene for tekst som dagens teater rommer. Gjennom forestillinger,…

Cornerstone jobber for å fremme kunnskap og interesse for de mange ulike formene for tekst som dagens teater rommer.

Gjennom forestillinger, lesninger,  samtaler og workshops ønsker de å bidra til å løfte uttrykk som kan utvide teaterdiskursen på Vestlandet. Fra 2019-2020 er Cornerstone v/ Vik & Lie gjestekuratorer ved Cornerteateret i Bergen støttet av norsk kulturråd.

I perioden skal Cornerstone utvikle et program som involverer nye og etablerte dramatikere, regissører, dramaturger, teatervitere, forfattere og skuespillere fra det lokale, nasjonale og nordiske feltet.

Vik & Lie består av scenekunstnerne Idun Vik og Miriam Prestøy Lie, som begge har bred erfaring fra scenekunstfeltet. Miriam Prestøy Lie er regissør og jobber på institusjonsteatre og i det frie feltet. Hun har i tillegg utviklet flere scenetekster og dramatiseringer, og var med i det første kullet av husdramatikere på Dramatikkens Hus. Siden 2013 har hun sammen med Torkil Sandsund vært kunstnerisk leder for Teaterfestivalen i Fjaler.

Idun Vik er utdannet skuespiller ved Guildford School of Acting, og virker utøvende, skapende og som produsent. De siste årene har hun hatt base i Bergen og medvirket i ulike prosjekter som Lykkeparadigmet (konsept/regi), Post Capitalistic Auction  og MusikalDIGG og jobbet som skuespiller på Den Nationale Scene, Hordaland Teater og ulike prosjekter i det frie feltet. Idun initierte Cornerstone i 2017.

Mer informasjon om programmet under utvikling kan du finne her.

Thomas Digervold blir ny dagleg leiar på Cornerteateret

31. mars 2020

Thomas Digervold (f. 1984) har femten års erfaring og solid kompetanse frå kulturproduksjon, promotering og marknadsføring. No blir han ny…

- Les mer

Alle forestillinger på Cornerteateret er avlyst inntil videre

11. mars 2020

På grunn av Koronaviruset stenger Cornerteateret teatersalene. Alle forestillinger blir derfor avlyst inntil videre. Også Cornerbaren holdes stengt.

- Les mer

Cornerteateret søker ny daglig leder

27. januar 2020

Daglig leder avslutter sitt engasjement for Cornerteateret for å begynne i ny stilling, og vi søker hennes etterfølger til en…

- Les mer