Cornerstone & Cornerteateret

Cornerstone jobber for å fremme kunnskap og interesse for de mange ulike formene for tekst som dagens teater rommer. Gjennom forestillinger,…

Cornerstone jobber for å fremme kunnskap og interesse for de mange ulike formene for tekst som dagens teater rommer.

Gjennom forestillinger, lesninger,  samtaler og workshops ønsker de å bidra til å løfte uttrykk som kan utvide teaterdiskursen på Vestlandet. Fra 2019-2020 er Cornerstone v/ Vik & Lie gjestekuratorer ved Cornerteateret i Bergen støttet av norsk kulturråd.

I perioden skal Cornerstone utvikle et program som involverer nye og etablerte dramatikere, regissører, dramaturger, teatervitere, forfattere og skuespillere fra det lokale, nasjonale og nordiske feltet.

Vik & Lie består av scenekunstnerne Idun Vik og Miriam Prestøy Lie, som begge har bred erfaring fra scenekunstfeltet. Miriam Prestøy Lie er regissør og jobber på institusjonsteatre og i det frie feltet. Hun har i tillegg utviklet flere scenetekster og dramatiseringer, og var med i det første kullet av husdramatikere på Dramatikkens Hus. Siden 2013 har hun sammen med Torkil Sandsund vært kunstnerisk leder for Teaterfestivalen i Fjaler.

Idun Vik er utdannet skuespiller ved Guildford School of Acting, og virker utøvende, skapende og som produsent. De siste årene har hun hatt base i Bergen og medvirket i ulike prosjekter som Lykkeparadigmet (konsept/regi), Post Capitalistic Auction  og MusikalDIGG og jobbet som skuespiller på Den Nationale Scene, Hordaland Teater og ulike prosjekter i det frie feltet. Idun initierte Cornerstone i 2017.

Mer informasjon om programmet under utvikling kan du finne her.

Teatermagi – VTs Teaterkurs i vinterferien

17. januar 2019

Dette blir en spennende og variert uke hvor kursdeltagerne får små smakebiter av ulike teknikker og tema innenfor teaterets verden, det vil også inkludere en tur på VilVite hvor deltakerne vil få opplæring i hvordan å lage og holde et Vitenshow.

- Les mer

VTs Lørdagsteater for de minste, våren 2019

3. januar 2019

I løpet av seks lørdager skal vi utforske eventyrenes magiske verden! Bli med til eventyrland, her finnes det gode feer,…

- Les mer

VTs Lørdagsteater for de minste, høsten 2018

10. september 2018

I løpet av seks lørdager skal vi utforske sirkusets magiske verden! Bli med til Sirkus Pirkus, her finnes tigre, linedansere, klovner, hunder og kanskje noen supersterke helter og akrobater også?

- Les mer