Bergen Dramatikkfestival

NY FESTIVAL FOR NY DRAMATIKK!

Den siste helgen i mai inviterer Cornerstone / Vik & Lie scenekunstfeltet og alle andre interesserte til Cornerteateret i Bergen for å oppleve, presentere og drøfte ny samtidsdramatikk. Bergen Dramatikkfestival 2020 blir en pilot på det vi ønsker å etablere som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet, og arrangeres samtidig som Festspillene i Bergen. På programmet står iscenesettelser av tekster vi velger ut fra en åpen utlysning, i tillegg til urpremierer, gjestespill, fagprogram og andre kuraterte innslag. Ambisjonen er å gjøre Bergen Dramatikkfestival til en biennale som måler temperaturen på, utforsker og feirer samtidens former for scenetekst. Nye og etablerte aktører fra det lokale, regionale og nasjonale feltet ønskes hjertelig velkommen til å delta!

SKRIVER DU FOR SCENEN? SEND OSS GJERNE TEKSTEN DIN! Vi tar i mot bidrag frem til 1. februar. Les mer på OPEN CALL: Tekster ønskes til Bergen Dramatikkfestival!

PROGRAMMET INKLUDERER:

TYNGDE av Demian Vitanza (Vinner av Ibsenprisen 2019, åpningsforestilling 28. mai 2020)

BLOMSTERSTYKKE av Sousa & Stensrud (Urpremiere, 29.-30. mai 2020)

ODALEN av Willylie (Avslutningsforestilling, 31. mai)

Flere programposter annonseres i mars/april 2020, som hvilke tekster som velges ut fra den åpne utlysningen, fagprogram, lesninger med mer. Oppdateringer lanseres fortløpende på:

www.bergendramatikkfestival.no