DYLAN – Jeg er ikke her

Hvilken verden er det som møter dagens unge mennesker: Hva arver de fra foreldregenerasjonen? Er verden blitt noe bedre, eller sliter vi med de samme problemene som tidligere generasjoner? Da Bob Dylan skrev sine første sanger for 55 år siden, så handlet de nettopp om dette – hvilken verden ledere og foreldre hadde overlatt til hans generasjon. Hans protestviser på begynnelsen av 60 tallet vekket verden og skapte endringer gjennom sosiale bevegelser og økt bevissthet – spesielt hos de unge – om hva som er de store problemene i verden; krig, nød, fattigdom, atomtrusselen, klima og miljø og generelt maktens dumhet!

11 ungdommer i Teater Extra tar opp tråden fra 60-tallets Bob Dylan, og ser på vår verden av i dag gjennom hans sanger og hans tanker, og stiller de samme spørsmålene: Går verden fremover? Vi får i denne forestillingen møte den unge Tor Troer og hans opplevelser i det han går ut og møter verden for å skape seg et liv. Vi får høre et knippe av de mest engasjerende protestsangene til Bob Dylan, men også hans kjærlighetssanger er med, og selvsagt noen av disse herlige filosofiske og poetiske sangene som ga han Nobels litteraturpris.
Alle sangene fremføres på norsk.

Nypremiere torsdag 22. november kl. 18.30 | Spilles også fredag 23.11, lørdag 24.11 og søndag 25.11, alle dager kl. 18.30

Billettpriser: Ungdom/student kr. 200 / voksne kr. 220 (+ avgift)

Manus/regi: Steinar Thorsen
Kapellmester: Tarjei Vatne
Koreografi: Ann-Terese Aasen
Kostymer: Line Jensen
Scenografi: Vestlandske Teatersenter
Teknikk: Mathias Grønsdal
Web og informasjon: Vivian Midtsveen
Prosjektleder: Kristin Saltkjelvik
Produsent: Vestlandske Teatersenter

Musikere:
Jan Tore Ness – trommer
Peter Sæverud – bass
Morten Færestrand – gitarer og munnspill
Tarjei Vatne – gitarer og keyboards

Medvirkende:
Jardar Haakstad Svendsen
Vilde Saatvedt
Asta Eikemo
Dina Fatland Hage
Marlene Watne
Henrikke Meidell
Filip Kremner Rasmussen
Johan Sebastian Marøy
Lovise Espeland
Selma Strønen Damm
Mathilde Strønen Damm