Volt: Every Ocean Hughes F.K.A. Emily Roysdon – Help the Dead

Premiere på Help the Dead – et nytt live kunstprosjekt av Every Ocean Hughes som tar for seg selvbestemmelse, ansvarlighet og fantasien om kontinuitet. Help the Deader en krysning mellom konsert og teater, inspirert av en serie workshops kunstneren har deltatt på de siste to årene, der Ocean Hughes har lært å være en døds-doula, å ta vare på døde kropper, og å gjennomføre hjemmebegravelser. Help the Dead tar for seg “skeiv død”, gjensidig hjelp og fellesskapsfølelsen i det å overleve og dø på denne planeten i vår tid.

Every Ocean Hughes (EOH), tidligere kjent som Emily Roysdon, er en tverrfaglig kunstner og forfatter med base i Stockholm. EOHs seneste prosjekter har form av live-kunst, fotografiske installasjoner, trykk, tekst, video og kuratering. EOH var redaktør for og en av grunnleggerne av det queer-feministiske tidsskriftet og kunstnerkollektivet LTTR. Hennes mange samarbeid omfatter skriving av tekster for The Knife, Colin Self og JD Samson & MEN; og kostymedesign for Levi Gonzalez, Vanessa Anspaugh, Faye Driscoll og Le Tigre.

Colin Self er en komponist og koreograf med base i New York og Berlin. Hans nylige verk, The Elation Series, er en opera i seks deler om skeive familier og global forvandling. I 2015 debuterte han som soloartist med albumet Elation og turnerte med Radiohead som 1/3 av the Holly Herndon trio. Self har presentert sine arbeider ved The Dutch National Opera, HAU Berlin, The New Museum, MoMA PS1, The Kitchen NYC, Issue Project Room, samt forskjellige andre festivaler og arenaer internasjonalt. 

Geo Wyeth er en kunstner og pedagog, som jobber med musikk, performance, narrativ skulptur og video. Kunstnerens pågående prosjekt Muck Studies Dept, tar i bruk troper fra svart musikk, industristeder for råvareutvinning, og teknikker fra undersøkende journalistikk for å røre rundt i sumpvannet av amerikansk rasehistorie. Wyeth underviser i performance-praksis ved Dutch Art Institute (DAI), og komponerer musikk for film. Wyeth er en av grunnleggerne av Tender Center, et skeivt fellesskap med lokaler i Rotterdam, og veksler mellom å være basert i Rotterdam og New York City.

Medvirkende:
Utøvere: Colin Self og Geo Wyeth 
Assistent: Tony Karlsson
Kostyme og tekstilproduksjon: oni lem
Glassproduksjon: Simon Klenell / STHLM Glas
Design: Bryce Wilner

Teknikere i Bergen: Gabriel Johann Kvendseth, Stephen Lunn, Snorre Rønning Mandal

Help the Dead blir presentert 24.-25. august 2019 på KW Institute for Contemporary Art i Berlin. Prosjektet har mottatt støtte fra Bergen kommune – Internasjonal kunst- og kulturutveksling, Konstnärsnämnden i Sverige og The Hammer Museum, Los Angeles. Volts program i 2019 er støttet av Norsk kulturråd, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune (KUP)og KORO(URO).

http://www.v-o-l-t.no