Illusjoner av Ivan Vyrypaev

– Ekte kjærlighet kan bare være gjensidig.
– Hvis bare én elsker er det ikke kjærlighet.
– Jeg synes ikke du skal dramatisere livet ditt så veldig.

CORNERSTONE presenterer

ILLUSJONER
av Ivan Vyrypaev

To eldre ektepar, spilt av fire unge skuespillere, kommer på dødsleiet med erkjennelser om sine levde liv. Ingenting har vært som den andre har trodd. Skjulte sannheter, begjær og sidesprang springer til overflaten. Ny informasjon fra den ene endevender virkelighetsforståelsen til den andre. Med snedighet og humor spinner teksten rundt mellommenneskelige behov og lengsler, skiftende sannheter og selektive minnebearbeidelser. Stykket stiller spørsmål ved livsløgn og sannhet, og menneskets umulige streben etter orden i et skiftende univers. Etter hvert som de ulike fortellingene fremlegges kan man spørre seg om det er mulig å å virkelig kjenne et annet menneske og holde kjærligheten konstant.

★★★★ “It’s like a bedtime story gone awry. The threat is our inability to make sense of a shifting universe, to really know another human being and keep love constant. Bitterness and sweetness mingle as the lives, loves, illusions and deaths of the couples are gradually unfolded.”
— Lyn Gardner, The Guardian

Ivan Vyrypaev regnes som en av de fremste dramatikerne fra den nye, russiske teaterscenen. Han skriver scenetekster i tillegg til å virke som filmskaper og regissør. Flere av verkene hans røsker i Russlands utfordringer i forhold til narkotika- og alkoholmisbruk, vold og ungdomsprostitusjon. Vyrypaev behandler også tradisjonelle temaer som er gjennomgående for russisk litteratur de siste 200 årene: grensene for menneskelig frihet, betydningen av offer og tilgivelse og forholdet mellom mennesket og Gud.

«Illusjoner» hadde urpremiere i 2011, og har blitt spilt i blant annet England, Latvia og Polen. CORNERSTONE er stolte av å stå for norgespremieren.

Medvirkende:
Idun Vik
Sverre Breivik
Katrine Lunde Mackenzie
Harald Nødtvedt

Til norsk ved Hege Susanne Bergan.

Forestillingen spilles
17 november kl 21:00
19 november kl 17:00 og 20:30
Sted: Tivoli/Cornerbaren på Cornerteateret.
Billettpris: 100kr

Om CORNERSTONE:
CORNERSTONE er et nytt initiativ med fokus på scenetekst. Vi løfter frem nye stemmer og utforsker ulike tilnærminger til hvordan tekst kan behandles scenisk. Prosjektet tar opp i seg både internasjonale og nasjonale strømninger, og bringer scenekunstneriske uttrykk til Cornerteateret på Møhlenpris som ellers er sjeldenvare på vestlandske scenehus.

«Illusjoner» CORNERSTONEs første oppsetning, og er en pilot for prosjektet.

Støttet av Bergen kommune og Fond for frilansere.