Slipp og sommerfest

Proscen og Bergen Dansesenter inviterer til SLIPP og sommerfest!

Denne kvelden blir det fagsnakk, kunst, informasjon fra ulike aktører i kombinasjon med bobler og fest.

SLIPP er en øvelse i å slippe andre inn til det man driver med, men også i å slippe til hverandre. Byens mange institusjoner og scenekunstnere jobber på ulikt vis og fyller ulike funksjoner, men vi har også mange felles interesser og berøringspunkter. Det selvstendige scenekunstfeltet står i en relasjon til institusjonene, og mange av institusjonene benytter seg av kompetansen i det selvstendige scenekunstfeltet. Fra publikumsperspektivet er vi alle del av det samme. Dette bør vi benytte oss av når Bergensbølgen innen scenekunst skyller inn over landet.

Dørene åpner kl. 18.30, og det blir tradisjonen tro prosecco til de første som kommer. Programmet starter kl. 19.00. Da får du oppleve følgende kunstnere og presentasjoner:

Kristine Nilsen Oma og kompaniet På stående fot arbeider med forestillingen «Body Talks» som etter planen får premiere i november. På Slipp vil Nilsen Oma presentere metodearbeidet hun og kompaniet har jobbet med de siste årene og vi får et lite innblikk i hvordan dette arter seg gjennom de tre utøverne hun har med; Roskva Yasmin Andersen, Suzette Michelle Miller og Marita Moe Sandven.

Geir Lidahl er ny rådgiver i Danse- og teatersentrum. Han forteller om arbeidet i organisasjonen og ønsker å se på hvordan norsk scenekunst kan få økte muligheter for visning.

Vi får hilse på Håvard skutle som er ny PROProdusent.

Dessuten får Bergen en ny festival allerede i september. Men hva er Norway Fringe Festival? Jeanette Magnussen Kjær fra Fringe Norway kommer og opplyser oss.

Prosjektet Soft Manifesto av dansekunstnere Ann-Christin Berg Kongsness og Marte Reithaug Sterud kommer til Bergen til høsten. Bysbarn og dikter Henning Bergsvåg er for anledningen scenograf. På slipp får vi en liten introduksjon til dette prosjektet.

BIT Teatergarasjen kommer for å presentere to ting for oss denne kvelden. De tar for seg sin nye serie INTRO hvor de gir plass til lokale kunstnere med kortere fartstid. Vi får også kanskje noen svar på spørsmålet vi alle stiller oss – regjeringen har lovet penger til scenekunsthus i Sentralbadet – hva skjer nå?

På SLIPP møter du også Camilla Liby Clausen som er ny rådgiver i Bergen kommune med ansvar for scenekunst og filmfeltet.

Daniel Mariblanca er danser i Carte Blanche og i gang med et soloprosjekt om transkjønnethet. 71 BODIES 1 DANCE består av flere deler, på SLIPP presenteres foto og koreografi. Dette er et work in progress og et samarbeid mellom flere parter. De som er involvert i prosjektet er:
Daniel Mariblanca: Choreography and Performance
Mar C. Llop: Photography art
Ursula Kaufmann: Film maker
Miriam Casal: Music compouser
Amanda Billberg: Artistic Asistent
The project is suported by the Norsk Kulturrat in Norway and FilmMarker in Aarhus, Danemak. It’s co-produced by Carte Blanche, The Norwegian National Company of Contemporary Dance in Bergen in support by Hooman Sharifi. Artistic residency in Teatros del Canal in Madrid and Bora Bora in Aarhus, Danemark