Soft manifesto

Soft Manifesto er poesiopplesning, hørespill og danseforestilling. Arbeidet veksler mellom disse formene og forsøker å fange øyeblikk vi vanligvis ville gått glipp av om de hadde forblitt innenfor kun en av dem. Vi sier ja til all dans, all tekst, alle ting, før vi plasserer dem omhyggelig. Lar nye koblinger mellom det som alt finnes få komme til syne. Tenker på tekst som temperatur. Skriver fra kroppen heller enn om kroppen, og er interessert i tekst som relaterer til alt det vi ikke kan si noe om. Soft Manifesto unner seg selv alvor, samtidig befinner det seg stadig vekk i det humrende landskapet; knasende munnfuller med potetgull mellom sylskarpe metarefleksjoner. Det kommer til å tryne inn i hjertet ditt. Det handler om å miste ansikt, å ikke forsøke å stille verken seg selv eller andre i et godt lys, å unngå fristelsen å redde sitt eget skinn.

Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Berg Kongsness har jobba sammen siden 2011 med dans og koreografi gjennom å produsere forestillinger, tekster, nettsted og seminar sammen. Soft Manifesto hadde premiere på Black Box teater i Oslo i oktober 2015.

Soft Manifesto spilles på Cornerteatret i Bergen 20.- 21.oktober kl 20 begge kvelder. Etter forestillingen på fredag vil det finne sted en kunstnersamtale med Kongsness, Sterud og Bergsvåg ledet av Veronica Robles Thorseth. Lørdagens forestilling skjer i samarbeid med Poesidigg i regi av Henning Bergsvåg, med poesiopplesninger fra kl 19, i tillegg til samtale med kunstnere/opplesere etter forestilling og DJ/fest utover natta!

Koreografi, utøvelse og tekst: Ann-Christin Berg Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Scenografi: Henning H. Bergsvåg
Lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Trailer: Sigurd Ytre-Arne
Lydteknisk assistanse: Sigurd Ytre-Arne, Leo Preston
Kostyme: Fredrik Floen
Foto: Elisabeth Kjeldahl Nilsson, Trine Hisdal
Videodokumentasjon: Millimedia
Produksjon: Sterud/Kongsness
Co-produksjon: Black Box teater
Samarbeidspartnere i Bergen: Kunsthuset Wrap, Bergen Dansesenter, Poesidigg, Cornerteateret
Støttet av: Kulturrådet