Tiden uten bøker

– Historier om å måtte vite, men ville glemme

TIDEN UTEN BØKER tar deg tett på historier fra et land som før var underlagt diktatur. Nå er demokratiet tilbake, men etterdønningene herjer fortsatt i kroppene til befolkningen. Hva kan man fortelle? Hva er det best å holde kjeft om? Hvem har rett til å spørre, og er det greit å ikke svare? Hvordan lever man med et slikt nasjonalt traume? Det finnes et shoppingsenter som tidligere var fengsel og en ny generasjon som ikke aner noe om det. Det fins foreldre som vil gi barna sine lykkelige liv uten å være enige om hvordan, og det fins barn som vil forstå hvorfor foreldrene aldri snakker om hvordan de egentlig har det.

Med politisk nerve og poetisk kraft går TIDEN UTEN BØKER inn i de mellommenneskelige følgene av krig og konflikt. Stykket undersøker hvordan fortiden kommer til syne her og nå, og hvem som har rett til å eie et minne. Med utgangspunkt i intervjuer med tidligere politiske fanger og deres familier, gir forestillingen en tankevekkende og vakker skildring av skjebner av vår tid. Det er problemstillinger som er aktuelle i alle verdenshjørner, og teater som strekker seg langt utover scenerommets vegger.

TIDEN UTEN BØKER hadde urpremiere i Montevideo i Uruguay i 2018, og har norgespremiere i Kulturkirken Jakob i januar 2020. Cornerstone / Vik & Lie er stolte av å bringe den norske produksjonen til Bergen!

Tekst og regi: Lene Therese Teigen
Skuespillere: Sofia Knudsen Estifanos, Inga Ibsdotter Lilleaas, Tiril Pharo, Terje Ranes
Støttet av: Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde, FFUK, Norsk Kulturråd og Oslo Kommune
Presentert i Bergen av Cornerstone / Vik & Lie.

Les mer på
www.cornerstones.no/tiden